Thursday, November 1, 2012

Bercuti ke Langkawi 2012 (Part 4)

Berdebar2 x nak tunggu sambungan cite percutian i ni ye ahahhahaha...gediks. I bz sikit lately dgn hal2 duniawi. So, x sempat nak mengarang kat sini. Kalau cikgu BM i jumpa blog ni..confirm dia suka baca karangan i...sbb grammer hancus, plot kesinambungan ke laut dll kehancuran la kan wakakakaka..mari sambung cerita....

Kereta Kabel, Gunung Mat Cincang

Setelah puas berpoya2 di Makam Mahsuri, kami meneruskan perjalanan ke cable car. Masa tu dah petang n org x ramai sgt. So, x de la nak q beli tiket lelama sgtkan. Kawasan tu pun dah makin cantik. Dibina kedai2 ala2 bandar koboi gitu. Ada kereta kuda utk kanak2 menunggang (di bawah pengawasan pelatih), pastu yg berpenarik utk family. Harga tiket cable car MJ x sure sbb MJ n family free sbb my DH staf SPNB. Rasanya dalam RM15 untuk dewasa (dgn Mykad ye tanpa Mykad dekat RM30 kalau x salah), kanak2 MJ x sure.

Untuk menaiki cable car, minuman/makanan mmg x dibenarkan bw masuk.Ada rak barang disediakan untuk meninggalkan semua tu. Dah naik cable car tu, dia ada 2 stage. Naik la sampai stage akhir. Kat atas tu pemandangan sangat menarik. Nampak terus Pulau Dayang Bunting (depa kata la kan, kot tu bukan, ngan MJ2 sekali kena cong). Kawasan atas sekali juga ada jual2 air/mknn..so, jgn risau kebulur ke hapa ke. Tp harga up sikit la kan sbb 'risiko' nak bw naik tu kikiki...Mmg gayat sbnrnya bila cable car tu berenti tgh2 hutan pastu terbuai2 sikit bila angin tiup..Berdebar2 gak tp control sbb bw budak kecik dlm tu..kang mak dia jerit2, anak2 lg meroyan okey:D.

Perangai manusia yg MJ rasa uncivilized bila x leh tgk batu ke, papan ke..mesti nak tulis ' I waz here', I luv u, u luv me..cukup meluat la. Zaman dah moden pun ada lagi manusia2 zaman batu ni ye. Habis semua barang public korg nak conteng, nak tarah.Geram betul...mcm nak jentik2 je tgn tu klu MJ nampak. Sib baik x nampak tau..klu tidak.........ok meh layan gambar yg x berapa byk ni.(Aku malas nak belek setiap memory kad..nnt lagi berjaman la cite ni nak abis)

Sebelum pulang, sbb masa tu dah petang sesgt...kami solat dulu di situ. Jamak je..Ingat, jalan2 gak..suruhan Tuhan jgn dilupa..:D..Kemudahan surau pada MJ sgt selesa n bersih. Keluar dari surau, hujan renyai2...maka berlari2 anak la kami menuju ke van kami.

Ok sambung nnt..nak uruskan hal2 dunia nyata ni dulu...ketemu lg..daaaaaaaaaaa

2 comments:

aimaniman said...

seronoknya..

akak p langkawi 6 tahun lepas.. time budak2 blom ada lagi.. tentu banyak yg menarik yg dulu x da kat situ kan, almaklum destinasi pelancongan mesia yg terkenal kan....

dofollow sini..

Mamajenn said...

cepat sungguh pembangunan kat Langkawi tu. Mmg masa samapai tu pun dah rasa mcm wahhhhh bestnya hihihi..hi, selamat berkenalan..