Resepinya MJ CnP je dr blog mamahawa iteww....blh ye mama!
Bahan2:
2 keping tempeh - potong dadu- grg ketepikan
2 keping tahu - potong dadu - grg ketepikan (lupa nak beli:p)
150- 200g kacang panjang - dihiris
1 biji bawang jepun (yg putih) - dihiris* (MJ guna bwg merah biasa je)
2-3 biji bawang putih - dihiris*
5 batang cili merah - dihiris*
5 batang cili hijau - dihiris*
200g udang hidup (MJ belah belakang)
200g empedal ayam - direbus-tak letak (Sama gak, MJ x letak)
200g hati ayam - direbus- tak letak (Pun x letak)
1 kotak santan + dgn sedikit air
5-10 tangkai cili padi- tak letak (Yg ni MJ letak:D)
garam & gula secukup rasa
Cara2:
Tumis kan bahan2 *sehingga layu, masukkan udang & kacau sehingga udang bertukar warna baru masukkan kacang panjang yg telah dihiris, hati, empedal ayam & juga santan & air dan biarkan kuah mendidih sebentar. Akhir sekali masukkan bahan yg telah digoreng terlebih dahulu dan juga cili padi. Tambah kan garam & gula mengikut citarasa masing2. Biarkan sebentar dlm 2-3 minit lagi. Siap utk dihidang!!!
2 comments:
Salam...
Bestnya masak sayur ada soo hoon..Kena kat saya ni main ratah jeee....
Salam Nenie, klu syr tu x yah masak lelama lg best. Krupp krapp je bila kunyah hehehehe..
Post a Comment