Monday, October 19, 2009

Tiba-tiba puleksss kan...

Apahal entah, mlm tadi x leh tido..pikir mcm2..Lepas layan CSI sampai kol 12 terus terkebil2 sampai kol 1 lebih. DH keje shift mlm pulak. Dari pikir hal rumah, kimi, hutang-piutang sampai laaaaaa nak tambah no.3:) Setelah difikir2, mcm ok je nak dpt baby sorg lagi next year sbb takut nnt kimi dah 6 thn nak start sekolah sapa plak nak uruskan bila MJ tgh pantang nnt. Kalau dia x perlu ke sekolah khas, blh la mintak tolong abg kat umah hantarkan..tp kalau kena masuk sekolah tu, jauh la pulak. X de sapa plak nak uruskan. Makanya adalah sesuai utk memikirkan anak yg ke-3 dr sekarang.

Tapi ada satu benda yg mencemaskan...kalau boy lagi cemana? Memang la anak kan..kitorg terima apa yg diberi-Nya tp tersangat la teringin nak dpt baby girl. 2 minggu lepas, anak abg MJ lepak umah. Umur dlm 9 thn, girl. Bila petang sibuk tanya, acik x nak masak2 ke? Tanya dia, nak makan apa? Dia request, bihun sup je. Ok jom tolong...bila dia tolong tu, mula la MJ berangan sorg2, bestnya klu ada kawan sorg kat dapur..yg adams tu mmg x leh ckp la kan, x yah mintak tolong pun dah sibuk tarik kerusi nak tgk mama dia buat apa..tp yg MJ harap ni yg lebih sesuai la ke dapur..

Hari ini apa keje Mj? Ha meng'google' baby gender prediction.. Tengok link ni...Ni yg MJ dah buat..
Sapa2 yg nak tau giliran baby gender dia, blh la cuba. Ini hanya prediction ye, segalanya hanya Dia yang tahu dan tentukan. Saja suka2...hehehhe..

However, we have many things to do/wish list before we proceed for the 3rd baby:
- renovate umah
- susun bilik bg proper
- tukar kitchen cabinet
- tukar keta (not sure yet. still can consider after baby birth)
- beli fridge baru - bekas ice box yg besar utk simpan BM (breast-milk) masa pantang nnt.
apa lagi ek...mcm2 la Mj pikir sampai 1.30 pg pun x lelap2 lagi..tp pagi ni bgn dengan ceria...kenapa ek? Semangat berkobar2 nak kemas umah, alih2 barang, pilih barang2 baby yg blh pakai lg/x, waaaah seronoknya nak pregnant balik!!!

6 comments:

aid said...

cet...nie yg dikatekan besnye ek....berkobar2 nampak...muakahkahkahkahkiok....x sabo nk tunggu adam2 ade adik pompuan.....camne le ropenye ek....eh camne adik adam2 terhasil ek.....muakahkahkahkiok

sehati sejiwa said...

wah! wah! makngah ni..bersemangat nyer dia...ya!teruskan usaha murni mu itu makngah!! maklong sentiasa sokong dr belakang!! muahahahaha..usaha tangga kejayaan!! semoga berjaya!!

Ummi Arissariz said...

ye jenn..aku pon sokong ko tambah umat..murah rezeki nanti..

Mamajenn said...

achue : doa2kan la...akak nak bg balkis kawan bila dtg umah..ni asik kena ketuk ngan abg kimi je..sian dia hehehe

k.long : k.long sokong bila perut dah berat ye. confirm sakit pinggang:p

Norul: amboi yg bercakap tu bila lg nak tambah. Marilah kita bersama2 menambah ye...huhuhu

myza said...

betikk ke ni??bagus2..planning yg bagus!

Mamajenn said...

insya-Allah...akan diusahakan..bg settle sebhgn dr plan dulu..hehehehe..