Bahan-bahan inti:
Sebiji bawang besar (potong dadu)
Secawan daging cincang
2 sdk sos tomato
2 sdb sos cili
garam secukup rasa
sedikit serbuk lada putih
Caranya:
- Tumis bawang besar sehingga layu.
- Masukkan daging cincang dan kacau2 sehingga daging nampak masak.
- Masukkan sos, garam dan lada putih. Rasa apa yg kurang dan tambah. Angkat dan ketepikan. (Kalau kat pasar malam tu dia gaul sekali dgn timun yg didadu...ala tu nak kurangkan kuantiti daging/ayam la tu..ceh)
Mem'pita'kan roti itu
- MJ bakar seketika roti atas kuali leper...kejap je x yah lelama.
- Sapukan mayonis di kiri kanan dalam poket roti tersebut. Klu suka pedas lebih, blh je sapukan lagi sos cili, ikut la selera memasing.
- Bubuh inti yg telah dimasak tadi. Klu suka mayonis lebih, bubuh lagi kat bhgn 'mulut poket' tu..dah siap untuk di 'NGAP'
2 comments:
wah takpe dear hubby mesti akan habiskan yerp..qasima dah lupe ke kimi kan western-kebabs kebabs ni kan arab..ecehwah..pepandai ajerk..
aah silap region plak hehehhe patut la x layan..x de maknanye myza wei..dia malas nak kunyah roti tu..
Post a Comment