Roti kat umah aku klu x diubah rupanya, semua cam buat dekk je...sampai la roti tu berkulat n buang terus..So, ni antara operasi untuk mempercepatkan roti kat umah aku ni dihabiskan cepat...kekekeke..pernah buat dulu tp saje nak test resepi org lain..
Bahan2nya:
6 keping roti - potong ikut bentuk kegemaran korang
50g butter
50g kismis (rendam 10 minit dgn air suam)
50g caster sugar
300 ml susu
1 biji telur
1 sdb tepung jagung
Caranya:
1. Blend susu + telur + gula + tpg jagung - until well mix
2. Griskan loyang dan sapu roti dengan butter. Potong ikut saiz/bentuk kegemaran.
3. Susun roti dalam loyang dan selang-seli dengan kismis.
4. Curahkan bahan-bahan yang diblend tadi ke atas roti tersebut.
5. Biarkan 15 minit sebelum dibakar - 160°C 30 minit
No comments:
Post a Comment