Friday, December 12, 2008

Tragedi 11 Dis...

Semalam kononnya plan nak mendobi. Sejak ayahnda dok umah capt.pait, susah plak nak mengampai baju kat luar rumah bila gi keje. Takut ujan. So, ampai baju minggu ni setengah hari je. Ampai kat luar sblm gi keje pagi, masa lunch balik umah, sblm gi keje balik dah masuk balik ampai ke bawah rumah...takut hujan petang dan biasanya begitu la. Petang2 hujan kat sini siap ribut2 lagi. Harap2 le selamat bila gi balik keje. Amin.

Entah cemana semalam sume benda nak rosak. Tensen betul. Tengah mesin baju tetiba bunyi mcm crack kuat sgt masa mesin tu tgh nak spin. Pastu start dr kejadian tu sampai kesudah mesin tu dok tambah air, buang air, tambah air buang air..x leh nak spin utk keringkan baju. Bengang betul. Pastu terpaksala mak perah baju satu2, ampai. Tp disebabkan baju byk sgt semlm, mak main sangkut je you. Menitik2 air kat ampai tu. Arghh mana larat nak perah byk2.

Dah settle tu, konon nak mengadap komputer. On je plug, tetiba je cpu on sendiri, pastu off, pastu on balik, off balik...aaaa sudah..apa benda yg aku sentuh tadi ni. rasanya tekan suis plug je..eeeiiii sumenya nak rosak masa tu. Dah la dok umah sorg2. Sakit betul hati.

Cik Bob balik, so i pun buat la report dr A to Z..kesian plak, penat2 balik keja nak tadah telinga plak ngan cite2 segala kerosakan. Baik bgtau kan. Sekurang2nya mengaku dah buat 'bencana' masa dia x de hehehhehe..

Malam tu kitorg melayan la anak2 terchenta bermesra2 ngan kucing jiran yg x nak balik umah dia sambil menikmati kek coklat mama santapan selepas dinner.

"Walaupun rhopamu tidak ku kenang tatapi lobang idung mu tetap menjadi pojaan hatiku"

Gembira ye dapat tarik ekor kucing!!

Nak Inter-frame gak!

3 comments:

saifulramadzan said...

hahaha~ tq kak shima. kitorang tak makan lagi kek coklat nie, sbb terharu huhuhu~~`

aid said...

apo la malangnye mung....tande2 dia tau bonus nk dpt.....muakahkahkahkahkahkiok

Shima Sulaiman said...

saiful :-
sabo ye tunggu fiza dtg!

achu :-
Adehhhh:(