Thursday, April 16, 2009

Air tangan En.Gadaffi

Aku nak gosip nih...meh la dgr hahahaha..Dear husbd aku tu sekali-sekala tunjuk ilmu memasak memang hebat..tp jajahan dapur memang x leh kacau la kalau dia tgh tunjuk bakat tu..maybe takut aku copy ilmu tu pastu, buat buku resepi jual kat org hahahaha...x de la..dapur kitorg kecik je..so, kalau dia dah dok dapur, alamatnya memang x de space la nak menyelit..ada yg terpijak nnt..adehhhh..tgk la antara hidangan yang disediakan..kalau aku rajin n Tuan Guru sudi berkongsi resepi, aku tepek kat next entry ye..

Gambar atas : Daging goreng kunyit & tomyam (ori punya tanpa MSG)
Gambar bawah : Udang goreng kunyit & Meat ball soup+ cendawan

Hmmm nampak sedapkan...memang sedap pun..tapi bukan senang nak merasa air tangan en.Bob ini..sangat la susahnya..Bila angin ribut rajinnya dtg, perghh tanpa diseru mesti peti ais terbuka sendiri, periuk duduk atas dapur sendiri, senduk2 berlaga2 sesama sendiri kekekeke..x kisahlah kalau dia tinggalkan dapur bersepah lepas masak, i rela kemaskan you.

Suami2 di luar sana, kami para isteri sangat menghargai kalau sekali-sekala bantu keje2 dapur ni tau..x jatuhnya ego korang..lagi bertambah sayang kitorg kat korg tau;D

5 comments:

sehati sejiwa said...

memang dari dulu cik bob suka masak, tapi tengok angin la...sedap nampaknya..kalah pakteh ekekekek

myza said...

btul btull..ni mmg gossip paling hangat.xhairan la cikbob rajin nolong mama ita kt dapur no..

Shima Sulaiman said...

kaklong: memang sedap pun kaklong. Cuma angin 'rajin' tu jarang2 berlaku hahaha..

myza: tu yg abis anak2 sume berjangkit..rajin sepahkan dapur:(

aid said...

wah2...de bakat tersembunyi ropenye cik embob nie...senyap2 ubi berisi, en embob senyap lg berisi....muakahkahkahkiok....eleh takan tanok bgtau resepi kot....nie musti takut akok ita msk resepi msk gak.....muakahkahkahkiok

Shima Sulaiman said...

itulah lakiku..kekeke..x sempat nak tanya lg resepi..memasing sibuk, sorg ke hulu, sorg ke hilir...jumpa tgh jln setakat angkat lampu je huhuhuhuaaaaa