Monday, April 20, 2009

Novelty lagi..

Hari minggu lepas tersangat la sibuknya. Najmi pulak demam start dr hari Jumaat. Meragam je, asik nak suruh dukung je. Sakit pinggang mama. Level tension mama dah sama tinggi ngan KLCC rasanya hari tu. Rutin Kimi (as per recommend by Specialist) pula menambahkan kesibukan hujung mingguku. Serabut sungguh kepala. Abah? As usual la, keje mcm x de umah dah..Sib baik sempat gak dan berpeluang menyiapkan kek untuk Balqis (puteri Capt. Pait & Capt. Wan) yg diambil hari Ahad, semalam. Sorry ye, kalau x puas hati ngan hasil stress ku itu.

Choc. Sponge Cake, lapis ngan blueberry filling

Semoga anak sedara achik sihat sejahtera, dilindungi dari segala bahaya, menjadi anak yg solehah...last but not least, minta adik kat ibu cepat2...hehehehe.

Korang nampak x gambar no. 2 dari atas sebelah kanan...aarrrr ada butterfly kan...tp hati ku keciwa bila kimi kata "Mama..kapal layar" waaaaa bila masa mama ajar sebut perkataan tu...tidakkah makhluk itu nampak seperti rama2 di mata Kimi..ohhh anakku..ulasan 'ikhlas' itu sgt2 membunuh kretiviti mama huaaaaa..xpe nnt mama n abah bawa awak jalan kat Taman rama-rama ek..Bila? Entah...kekekeke we will fix the time later ok.

8 comments:

:: fAiZaH :: said...

oit mung buat ms stress jd x kuih tuh...jgn tercirit bebudak tuh udah....muakahkahkahkahkiok....comei gak kapal layar tuh ek....tuh pon x pepaham die suruh bw gi tmn rerame....apolah

sehati sejiwa said...

dalam stress tahap gaban pun, kek makngah tetap cantik n versatile...hekekek... pasal kimi tukan... tula org tua-tua cakap setiap pandangan n pendapat tu berbeza antara satu sama lain...betultak?.. kimi lihat dari sudut n tahap kreativiti tertentu...tu yg dia nampak cam kapal layar...ade betul gak kimi tu...jgm mare makngah!! ;->

Shima Sulaiman said...

Achue : Insya-Allah bersih n selamat. Lama dah plan nak gi Tmn rerama tu...mu nak join ke? nnt kita set date.

Kaklong : betul betul betul..boleh jadi jugak kimi baru nak tambah perkataan kakaka..

nurul said...

kak ita cantik bangat kek2 dlm blog akak nih especially tang kapal layar tuh , :D.. mana akak belajau?? pastu leh sy tunjuk bakat kat mak mentua nnti, hehehe...

Shima Sulaiman said...

Salam kenal. Nurul mana ye? Sorry klu sy lupa. Sy gi kelas deco sekitar bangi je..itu pun klu rajin hehehehe

myza said...

ahahhaha~..mmg la xde rupe rama2..sbb xde sesungutt nya kat kepala maa..pandai yer kimi tu stresskan mama dia..

myza said...

qasima.kedai kek yg kat bangi tu ..saya lupa la jalan nk p..ade peta x??hahha..request jgn xrequest

Shima Sulaiman said...

myza: kimi sebenarnya artistic..dia pandang dr view yg lain kekekeke..ok pe kreatif. Map gi bangi tu x de la mandak weh..nnt klu dah dtg sini, roger2 la..i instruct le nnt..