Bahan2nya :
1 cawan tepung gandum
3/2 sdt baking powder
1/4 sdt garam
1/3 cawan butter + 1/4 cawan butter [cairkan]
1/2 cawan gula perang
1/3 cawan gula halus
1/2 sdt esen vanila
1/2 cawan choc chip (imported)
1/2 cawan almond nibbed
1/2 cawan choc chip (imported)
1/2 cawan almond nibbed
Cara-cara :
1. Panaskan oven.
2. Campurkan tepung, baking powder dan garam dlm bekas
2. Campurkan tepung, baking powder dan garam dlm bekas
3. Dlm mangkuk lain pukul butter, gula perang, gula halus dan esen vanilla - sehingga sebati
4. Masukkan tepung+baking soda+ garam tadi = gaul sebati
5. Masukkan almond nibbed dan gaul. Ambil satu sudu bancuhan dan letakkan choc. chip. Letakkan atas dulang pembakar - jarak2 sedikit. Biskut akan melebar tau.
6. Bakar 18/20minit (depends on oven type) or hingga kekuningan. Selepas biskut masak, biarkan seketika di atas tray sebelum dikeluarkan. Biskut akan menjadi lebih rangup.
Note : Masa sediakan bancuhan ni, aku gaul sekali choc. chips sbb nak cepat. kalau nak nampak dia cantik cam biskut chipsmore tu, ikut je step yg aku tulis tu..
6. Bakar 18/20minit (depends on oven type) or hingga kekuningan. Selepas biskut masak, biarkan seketika di atas tray sebelum dikeluarkan. Biskut akan menjadi lebih rangup.
Note : Masa sediakan bancuhan ni, aku gaul sekali choc. chips sbb nak cepat. kalau nak nampak dia cantik cam biskut chipsmore tu, ikut je step yg aku tulis tu..
2 comments:
hmm...sedapnya nampak..belum rasa lagi tuh..
haaa sbbkan jauh, so kena try sendiri..ala sambil2 melayan anak dara norul yg cute tu, blh la oven tu jap hehehe
Post a Comment