Monday, April 6, 2009

Makan..makan...free!!!!!

Sabtu lepas kitorg se'family' besar celebrate birthday Capt. Pait kat umah Serdang. Special request from her, kena buat coklat kek siap deco sinchan...alahai mana lah nak cr makhluk tu...nak buat buttercream transfer x belajar lg hehehe...so redha je la ye dengan hasil hr tu...sbbkan pengaruh ashker kuat sgt dlm diri birthday mum tu, aku guna makhluk2 askar je la..x tau la position tu betul ke x..ke ada yg akan ter'bom' kawan sendiri hahahaha

Selamat hari jadi le Achue...semoga dipanjangkan umur, diberi kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki, keluarga yang bahagia dan diberkati oleh-Nya. Amin..

Tu kejadian hari Sabtu...hari Ahad pulak, aku pulun buat kek coklat lagi sbb bahan2 kek sblm tu ada lebih...ni gara2 nak say 'Thank You' pada my fren kat Fakulti Vet sbb tolong usahakan pinjam Buku Pekeliling dan Perintah-Perintah Am sebelum aku exam hari tu..sib baik ada sbb soalan banyak kuar dr buku tu. Alhamdulillah..Harap2 lulus la semuanya nnt..

Ni guna fondant je..tp x berapa kemas sbb x mahir lagi..susah betul nak ambik gambar ni...Subuh2 tadi br dapat ambik gamba sbb kimi geram dgn 'ulat beluncas' tu...harap2 berselera la kawanku, Ekin menjamah kek coklat permintaannya itu..

Terima kasih jugak pada keluarga Pokde Koyi yang telah 'membelanja' kek utk anak-anak Adam kami last week.

7 comments:

aid said...

mekasih aa kek...nanti balqis nye kek bleh x...tp free lg aaa...muakahkahkahkiok...nk bayo pon x pe le...gua bayo aaa...x dpt shin chan hr tuh, ko letak himawari pon ok le

chomeldvery said...

fuih lawa tu kek novelty dan fondant tu..comel ulat bulu tu..hehehe..keep it up ye

Shima Sulaiman said...

Capt. Pait : susah la na kcr creature tu...nnt la try buat kaedah lain..kot jadi hehehe..

Kakyani : x kemas la kak fondant tu..x reti nak budget position fondant yg main tu...kena try lg..blajar dr internet je..tu yg main ikut teori sendiri hahahaha

sehati sejiwa said...

wallaa!! cantik bangat kekmu makngah,.. nanti leh bukak kedai kek ni...

Shima Sulaiman said...

bukak kedai kek? mcm x minat je...tp maybe ada cr lain kan...tungguuu hehehehe

myza said...

vavava~ creative btoi akak ku sorg ni..nnt leh bukak kursus ajar adik2 ni plak..berminat gile tgok design2 qasima/~bravO bravo0!! cun wo0o(wpun org tu duk asyik merendah diri yg dah sedia rendah tu..akakakkaka)..ops sama la kite.

Shima Sulaiman said...

buleh nak ajar...tp syarat utama tu oven mesti ada bunyi loceng/buzzer..oven mak tu, kang akak lupa akak ada bakar kek...tetiba je bau hangit..cemana:)