Hari tu aku nak buat moist choc cake. Tp entah cemana x leh nak budget acuan. Nampak cam besar, tp rupanya kecik je. Adunan tu nampak macam sikit n x sangka akan naik tersangat la tingginya. Maka terjadi la, malapetaka gunung berapi dan tanah runtuh pada kek ku itu. Disebabkan rupanya x semenggah, x de sorg pun sanggup nak perabihkan. Sib baik la en.Asben bg idea, buat cam choc ball. Maka ku operate la kek yang x jadi tu menjadi bebola coklat seperti di bawah....masa buat ni En.Asben tolong bubuh coklat and baru la anak2 Adam itu teruja tgk hasilnya....
Bahan eii sonang yo:
Sebiji moist choc cake (or any flavour but get the moist one)
choc. yang dicairkan - quantity yg mencukupi
choc. rice/manik urai yg kaler2 tu
badam yang dipanggang (optional)
Caro eii:
- hancurkan kek tersebut. Ambil sedikit dan kepal2kan. Jgn kemaskan lagi kepalan ye. Masukkan badam ditengah2 kepalan dan kemaskan ia sehingga menjadi seperti bentuk bebola.
- Option : a. Celup bebola dalam coklat cair, keluarkan dan golekkan dgn choc. rice. Letakkan dalam papercup.
b. Letakkan bebola dalam papercup. Curahkan coklat cair dan taburkan manik urai.
- Biar sekejap dalam fridge utk setkan coklat. Confirm dalam sekelip mata, selamat la kek tu diperabihkan. X de la membazir kalau dah tersilap buat kan!
No comments:
Post a Comment