Sunday, November 23, 2008

Andai ku tahu...

Al-fatihah utk Allahyarhamah Nik Zaima, rakan baik kepada Diana yang telah kembali ke Rahmatullah pada 22 November 2008 setelah menderita penyakit Meningitis. Meninggalkan 2 org anak yang masih kecil, 7 thn dan 1thn lebih yg masih breastfeed. Tetiba lagu di bawah ni terlintas di fikiran ku....

Andai ku tahu - Ungu

Andai ku tahu kapan tiba ajal ku
ku akan memohon
Tuhan tolong panjangkan umurku

Andai ku tahu kapan tiba ajalku
ku akan memohon
Tuhan jangan kau ambil nyawaku

Aku takut akan semua dosa-dosaku
Aku takut dosa yang terus membayangiku

Andai ku tahu
Malaikat Mu kan menjemputku
Izinkan aku
Mengucapkan kata taubat padamu

Aku takut akan semua dosa-dosaku
Aku takut dosa yang terus membayangiku

Ampuni aku dari segala dosa-sdosaku
Ampuni aku menangis ku bertobat padamu
Aku manusia yang takut neraka
Namun aku juga tak pantas disurga

Andai kutahu kapan tiba ajalku
Izinkan aku mengucap kata taubat padamu
Aku takut akan semua dosa2 ku
Aku takut dosa yang terus membayangiku

Aku tak boleh bayangkan saat akhir sebelum bantuan pernafasannya dicabut..kali terakhir melihat orang tersayang di dunia - suami dan anak2nya. Anak yang masih tidak memahami erti 'tidur panjang' yang sebenar..usia perkahwinan yang aku jangkakan baru 7/8 tahun. Umur aku rasa dalam 35 tahun..Mudanya kan? ok la aku dah x blh teruskan menulis..walau pun tidak mengenali siapa Nik Zaima sebenarnya, tp aku turut merasai kehilangan dalam keluarganya..I also have 2 kids and a husband. I love them so much...To all and me also, bertaubatlah selagi Tuhan masih memberi peluang dan ruang kepada kita...

1 comment:

fiza said...

Al-Fatihah! Semoga dia ditempatkan dengan orang-orang beriman.. amin