Dah lama buat tp x sempat nak cite kat sini. The BIG BOSS said the taste is good...ni bukan tulis umpama naik lif tekan button sendiri ekk..tak caya tanya suamiku yg chumil itu...
Ok, menu kita kali ini ialah "Tauhu poket" ambik dr blog sapatah. x hengat..
Bahan
1. 5-6 keping tauhu
2. 7-8 ekor isi udang saiz sederhana - cincang
3. 1/2 biji bawang besar - potong dadu
4. 1 inci lobak merah - dihiris halus
5. 2 helai daun bawang/ daun sup/daun ketumbar - dihiris (hr tu guna daun bawang je sbb itu je yg aku tanam)
6. 1 biji telur
7. 1 1/2 sdt tepung jagung
8. 1/4 kiub ikan bilis (seketul tu belah le 4. pastu ambik sebhgnnya shj)
9. sedikit garam & serbuk lada sulah
Cara2nya:
1. Kerat 2 setiap tauhu.
2. Belah tengah setiap bhgn tp jgn putus.
3. Korek tgh tauhu jgn sampai bocor pulak dan keluarkan isinya.
4. Campurkan isi tauhu dan semua bhn2 lain. Gaul sebati.
5. Sumbatkan bahan2 tersebut ke dalam poket tauhu.
6. Goreng dlm minyak yg byk/tenggelam (X yah balik2kan nnt isinya terburai. so make sure myk byk)
7. Goreng sehingga warna tauhu kekuningan.
8. Blh la dihidang bersama sos cili. Sesuai sebagai snack atau mkn dgn nasi panas2...perghhh berasap.
2 comments:
hehehhemcm besh aje..nk try la bile hubby balik nnt..lama xmkn tohu..tp wat masa ni xleh mkn lg..tgh diet..kikiki..
tahu blh menambahkan berat badan ke...bedal je myza hehehhe
Post a Comment