Wednesday, November 19, 2008

It's all about fish

1st Situation

A few days back, while i was preparing for the dinner, hakimi came and below are our conversation:

"Mama buat apa?"
"Mama cut fish"

Sebaik shj aku bersusah payah nak keluarkan insang ikan tu, hakimi buat suara kecik
, "Adoi...sakitnya"

Oh, dear! I need to fry the fish..

2nd Situation

Last wk gi lunch ngan member kat kedai mamak. Pastu kitorg pilih tempat sebelah akuarium yang terlekat kat dinding kedai tu. Sementara tunggu waiter dia datang, terpandang le sekor ikan emas dlm akuarium tu berenang up-side-down. Mcm nak mati je. Pastu kawan2 dia sekor2 gigit sirip dia sampai terpecah2 sirip dia..kesian pulak tgk dia 'nyawa-nyawa ikan'. Ohhh..baru sekarang jelaslah sudah apa makna bidalan melayu itu..huhuhu

3rd situation

Lunch tadi gi medan selera di Sri Serdang. Orang2 kat sini panggil 'Padang' je sbb medan selera ni memang dekat dengan padang pun. Lepas 'menapau' mana yg berkenan kat deretan lauk-pauk, aku nak balik ke kereta. Masa lalu kat tepi2 meja org makan, ternampak la sorg budak pompuan age around 6/7 years tengah makan dengan family dia. Tetiba aku nampak dia angkat tulang ikan keli, pegang kat bahagian kepala dia pastu dia buat mcm kapal terbang....hahahahha..pastu tgk mak dia jegilkan matanya. Slowly, 'kapal terbang' pun mendarat semula di atas pinggannya yang masih penuh dengan nasi...eiii makan lauk je.

Ok that's all my nonsense story. I just feel bored because i have MANY things to do this week...hahhaha boleh pulak macam tu..

2 comments:

fiza said...

ingatkan resepi ikan.. upenye citer psl ikan je.. hehee

Shima Sulaiman said...

nama pun dah sumenya pasal fish...so fish je la cite...hehehehe