Tuesday, March 10, 2009

Our Family Day @ Rumah Libor, Pusat Latihan Amor (PULAMOR), PD

Nama tempat tu mcm kena gi latihan tentera je kan..hmm tu la aktiviti kami sekeluarga (family mama) last week. Sebenarnya kami selalunya akan buat Family Day at least once a year. Tp sejak 2/3 tahun ni macam2 yang jadi, so aktiviti tu beberapa kali tertangguh. Tahun ni kitorg plan pun x sampai 2 minggu and everybody were agreed with the place and program.

Saja nak memeriahkan suasana, aku ajak Intan (SIL) join kitorg. Dia bertolak dari Kolej Matrikulasi Kuala Pilah n kitorg jemput kat Komuter Serdang je. Sampai di PD lebih kurang kol 5.30 dgn arahan lokasi yang entahapahapa dari Capt. Pait nama je askar, bg direction pun salah. Kononnya sampai je terus nak terjun laut, tp sbbkan lokasi askar, tempat tu dikunci tepat kol 6.30. Without delay beb! Bosan betul..So kitorg layan je la angin petang kat depan rumah tu. Bg tidak mengecewakan hero2ku, kitorg biar je la diorg main air shower dpn bilik kitorg. Ok la tu hahahaha..Gambar bawah ni dah nak malam sebenarnya..my SIL dok layan makan mangga dengan mama...Mama mengidam MANGGA...jeng jeng jeng...Memang datang nak berehat so malam tu giliran keluarga Alang and Capt. pait sediakan makanan, kami order mknn dan mkn di bilik Alang. Lauk x sempat nak snap gambar. Cikbob dah x pandang kiri kanan tgk ikan kerapu n siakap 'terbaring' dgn 'gaya menggoda' atas pinggan2...perghhhh terus x ingat nak kena ambik gambar....menu mlm tu, ikan siakap sweet sour, kerapu 3 rasa, kailan ikan masin, tomyam campur, paprik ayam, sambal belacan n ulam, telur dadar (ni dapat percuma sbb kitorg order byk, taukeh kedai tu ckp la..

Dah selesai baru teringat nak ambik gambar...burpppp!!oppsss....:)Malam tu buat lucky draw...semua ketua keluarga yang cabut nombor tp 'kehebatan' cikbob terserlah apabila 'berjaya' membawa pulang hadiah yang dibungkus sendiri...bukan senang nak dpt ilmu tu... hahahaha aparaaa..Malam tu gak kitorg buat surprise b'day party for Capt. Wan...naik lagi setahun umurnya..Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dikurniakan keluarga yang diberkati-Nya...Amin
Ok selebihnya aktiviti biasa bila dah sampai pantai ye tuan-tuan dan puan-puan..dan apabila pintu pagar dibuka semula 6.30 pagi esoknya..Lihatlah di bawah ini himpunan makanan utk sarapan pagi..ni bkn level sarapan, ni dah kategori mentedarah...byk gila mknn..

Capt. Wan siap cari remis lagi. Petang Ahad tu rebus n sedap betul makan. Maybe sebab fresh..Mula-mula sorang cari, Capt. Wan pastu Pak Lang (hubby Alang) pulak datang temankan kekekeke..

Anak2 ikan pari putih mama abis sume sunburn. Kimi paling teruk sbb dia paling lama mandi laut..mula2 tu penakut bila kena ombak..ala2 kena geletek dek ombak..ceh..pastu dah bw ketengah, mula lalupa nak naik ke darat..tghr kimi tido siap terkejut2 sampai berpaut kat leher mama, kaki belit kat kaki mama..mimpi hanyut gaknya..bukan setakat dia, mama pun terkejut2 tgh tido sbb kejap2 dia terperanjat2 tgh tido, kejap kang adik pulak...hishhh budak2 nihh..

Best sangat...

4 comments:

aid said...

hah tu le...gua suruh follow skali x mau....eksen tau jln kunun....muakahkahkahkiok...buat 2 hr 1 mlm pon dh nk pengsan...ni lak nk buat 3 hr 2 mlm...cet...tp nanti2 kite buat lg nak....bestnyeerrr

Shima Sulaiman said...

mu bg direction mcm t**k. memang la sesat. Pastu suruh jln dpan lagi, depan lagi...sampai jln mati...ces...bule2...klu buat kat situ gak pun wa x da hal..Family Day x semestinya gi tempat jejauh n mahal..mcm dulu kita sewa banglo kat A Famosa Resort..Dah la jauh, mahal plak tu, mkn sendri lagik.. ni janji semua dpt dtg dah kira memenuhi syarat le tu..

FIZA said...

hahaha.. mmg enjoy! (ek, ckp mcm aku join plak).. sian anak2 akak.. terkujat-terkujat dorang yek..

Shima Sulaiman said...

ngigaunya terbawak2 sampai hari balik serdang. Mlm Ahad tu Kimi ngigau sampai jerit2 menangis..hisshhh nampak je brutal.