Saturday, March 7, 2009

Setelah ENAM, LIMA plak yang datang...adus

1. What were you doing 5 years ago?
2005 la kan...:) Adus sejak usia meningkat ni...susahnya nak recall

* Berjaya melahirkan anak sulung penyambung generasi ke -5 (eh 5 gak la) keluarga dear hubby masa tu (hubby-> MIL -> Tok hubby -> Moyang hubby) - Muhd. Adam Hakimi kat Hospital Putrajaya
* Masih setia bekerja di Sony n dok mengarah orang je buat keje...rindunya ngan org Department DY
* Menyambut 1st anniversary - masa ni dapat hairdryer hahahaha paham2 le br tawen
* Pertama kali pada hari raya Aidilfitri tidak disambut dgn adik-beradik sendiri. Giliran kampung hubby i la..cedih wooo..dah la x reti makan nasi dagang masa tu..teringat kat rendang n ketupat..
* Kena tahan wad seminggu sblm due bersalin sbb darah tinggi masa hujung2 minggu bersalin..pastu mama rayu kat Dr nak kuar gak spital. Masa tu kalau x salah nama doktor tu Dr. Jamil (Pakar O&G). Sapa tahan kena makan semua tawar2 pastu dia bagi sebelah je limau kasturi untuk bg rasa dlm mknn...nangis masa makan tu..pastu ada akak sblh katil pujuk..entah cemana urat belakang tengkuk makin kuat berdenyut..pastu akak tu panggil nurse..cek darah masa tu mmg dah high gile..140 lebih kot masa tu, pastu ada doktor pompuan kelam-kabut gak dtg....pastu diorg suruh mama rehat, tido jap...tp every 15 minit dtg cek sampai la turun balik.....

eh...terlebih suda...!!

2.What were the 5 things on your to do list today

* Gi Giant Kinrara nak beli mknn utk bw ke PD hari ni...yea yea picnic..ekceli Family day keluarga mama
* Ada member kawen dpn umah, so kena beli hadiah plak.
* Nak packing baju anak-beranak
* Nak cari kat mana diamnya swimming suit Kimi, lupa la dah pindah2 umah ni
* Kena beli hadiah gak sbb nnt ada luckyy draw masa family day tu

klu ikutkan byk nak list ni...lebih dr 5 nak buat hr ni..

3. What were the 5 snacks that you enjoy

Kalau kat opis, time petang2...dah bosan ngadap keje...best sgt klu dpt makan
* keropok - yang nipis2 tu tau...rangup gile..
* goreng pisang beli kat kat sri serdang. Sederet ngan Restoran Ateh..perghh tepung dia...syok..tp tu le melayu niaga, nak buka gerai tu ikut suka je..nak buka kol bp n hari apa..
* cekodok pun best gak - x kisah la ikan bilis ke, jagung ke, kentang ke, bawang je ke pun ok
* potato salad/pasta - blh kira snack ke ni...sbb klu ada kenny roger's, sanggup bedal ni je...bkn nak makan sgt pun ayam dia
* mcm x de lagi la...tu je yg aku enjoy sgt...yg lelain tu aku makan je...janji sedap

4. What are the 5 things that you do if you are a billionaire

Walaaaa..tp 'IF' kan..insya-Allah
* Lama dah berangan nak buat Yayasan utk anak2 melayu dan yatim mcm Syeikh Bukhari, billionaire Malaysia tu
* Nak hantar FIL & MIL gi buat umrah & haji (My parents dah lama buat, cuma arwah mak hanya dibuat upah haji. X sempat nak gi, plan nak gi umrah bln 8/2001 tp mak meninggal bln 2/2001)
* Nak pusing dunia. Semua negara gi melawat n klu blh nak tinggal jasa kat org susah negara situ ceeewaaahhh..
* Nak ada helikopter sendiri. Senang nak melawat ladang2 kelapa sawit ku, kebun2 getah, kolam2 ternakan hahhahahaha aku kayoooo....
* alamak banyak sangat berangan..jerawat dah kuar2 nihh....cukup la tu yek

5. Who are the 5 person you wanna tag

Mari menge'tag' mereka2 ini..
1. Cik fiza sila buat yg ke-5 ni pulak ye
2. En. Sepul list mcm banyak je
3. Huba...huba...dear hubby hehehehe
4. Kak long meh la tambah koleksi
5. Myza tag seterusnya

3 comments:

Saiful Ramadzan Hairani said...

isk2... kerja sekolah lagi nie.

Shima Sulaiman said...

jgn malas, nnt kena denda berdiri atas keta pink itew kang haaaa

myza said...

hahahaha~..share pc ni..