Yang bentuk segiempat tu - roti telur
Untuk sausage roll blh refer resepi kat sini ek. Dulu dah buat cuma bezanya kali ni aku guna bread crumbs yg jual kat kedai kaler oren tu..
Untuk Roti telur plak, ni aku belajar masa menyewa ngan kawan2 kat Keramat dulu..zaman2 skolah kat UTM Semarak..semarak namamu disinar zaman, semerbak namamu disuara sanjungan...eh tu lagu UPM...apa lagu sekolah aku tu dulu...erk! x hengat langsung..
Cara n bahannya kupermudahkan disini:
Potong roti ikut saiz/bentuk yang korg suka. Hari tu potong saiz2 anak2 senang nak pegang. Put aside. Pukul telur dengan 1 sdt susu pekat. Nak lebih lg 1 sd pun ok je. Tu anggaran sebiji telur ye. Kot x suka manis sgt, x yah letak byk. Kacau sebati. Pastu panaskan non-stick pan ke, kuali leper tu ke, celupkan roti ke dalam telur dan bakar sehingga kedua2 bhgn roti kekuningan/masak. Siap..Blh makan ngan sos atau enak dimakan begitu saja (iklan Gardenia)
No comments:
Post a Comment